HUSK at lukke igennem!

Vi oplever ind i mellem, at der opstår situationer på banen, hvor der ikke bliver lukket igennem iht. de skrevne retningslinjer for gennemgang.

Hurtigere bolde bør altid lukkes igennem, når bolden foran ikke kan følge med foran gående bolde.

Det kan ofte være vanskeligt at fornemme om bolde er hurtige eller langsomme ift. egen bold.
Meget langt slående spillere kan ofte se ud som om de er langt væk, selvom de rent faktisk står og venter.

En langt slående spiller kan f.eks. nå de fleste Par 5 huller i 2 slag, hvor spillere med højere HCP anvender 3, 4 eller 5 slag for at nå op til green.

Dette giver meget forskellige rytmer i spillet på banen og det kan derfor være vanskeligt at vurdere om en bold står og venter eller blot er i færd med at spille hullet.

Et godt råd er at holde en dialog med evt. foran gående eller bag ved gående bolde, da dette kan give indblik i om en bold venter og ønsker at blive lukket igennem eller om de er tilpas med dagens tempo på banen.

Tempoet på banen kan variere ganske meget alt afhængig af antal spillere på banen, spillernes niveau, vejret m.m.

HUSK – vi har alle sammen ret til at være på golfbanen og vi spiller, fordi vi elsker sporten. Så vis hensyn og forsøg at være det bedste eksempel for dine med- og modspillere 😊

 

HVORFOR har TEE stederne numre

Nogle gange bliver der spurgt ind til, hvorfor vores Teesteder har numre i stedet for de farver, som især erfarne golfspillere kender.

Numrene er en international måleenhed, som er den samme alle steder i verden.

Tallene på et Teested indikerer banens opmålte længde. Hvis et Teested hedder Tee 50, så er banen 50x100m lang. Dvs. banens opmålte længde ligger mellem 4.951m – 5.049m.

Vores øvrige baner er derfor 53=5.300m, 57=5.700m, 60=6.000m & 65=6.500m

Det smarte ved dette er, at uanset hvilken bane i verden du tager ud og spiller, så skal du blot vælge et Teested med et nummer så tæt på det, som du er vant til at spille. På den måde vil banens opmålte længde altid svare til det du kender fra din egen hjemmebane 😊